יקב קדמא בכפר אוריה משלב בצורה נדירה היסטוריה וחדשנות, והוא היחיד בארץ שמייצר יין בכדי חרס גדולים שמיובאים מגאורגיה. היקב הוקם לאחר מחקר עם מומחים בתחום, והוא מאמץ טכנולוגיות עתיקות של תסיסה והשריה בכדים שמעניקות ליין טעמים וארומות ייחודיים. הכרם עצמו יושב לאורך הגדה הדרומית של נחל הראל, בגובה של כ־200 מטר על אדמת גיר, ומטופל ביד אמן בשילוב ידע מודרני ושורשים עתיקים.
היקב הוקם בשנת 2010 על ידי לינה סלוצקין, שנטשה קריירה בהיי־טק לטובת חלום להקים יקב ייחודי במקום בו גדלה. יחד עם בני משפחתה היא נטעה כרמים בכפר אוריה והחלה לייצר יינות ים־תיכוניים שממשיכים מסורת עתיקה של גידול ענבים באזור. אחד מרגעי השיא בסיור הוא סיפורה של לינה על המסע בעקבות כדי החרס, שמעניק למבקרים חוויה אישית ומרגשת לצד טעימות היין.
הענבים גדלים בקרקע עשירה במינרלים, וזני הדגל הם קברנה סוביניון, פטיט ורדו ושיראז. כל היינות עוברים תסיסה והשריה בכדי חרס שמיוצרים בעבודת יד על ידי אומנים מגאורגיה, ומצופים בשעוות דבורים ובנוזל עץ לשמירה על טעמי היין ותסיסה טבעית ארוכה. מרכז המבקרים מציע סיור של כ־30 דקות במבנה ממוזג, טעימות מודרכות, ישיבה על המרפסת מול הנוף או אפשרות לקחת סל פיקניק וליהנות מהיין והגבינות בפארקים הסמוכים.