יקב עגור שוכן בין גבעות יהודה ובעמק האלה ונחשב לאחד מחלוצי אזור היין של הרי יהודה. הכרמים פזורים במטע עגור, בעין כרם ובגבעת ישעיהו, וכל יין נועד לבטא את הטרואר ואת תחושת ה"מקום". היקב הוקם בשנת 1999 על ידי שוקי ישוב, אומן ואיש ספר שהתאהב בעולם היין, וב-2020 הצטרפו אליו אלעד כץ ואייל דרורי שהביאו ניסיון ניהולי ומדעי והובילו תהליך התחדשות.
היקב ממוקם באזור בעל היסטוריה עשירה של יין ומסיק, ובסביבתו נמצאו שרידי גתות מתקופת הבית הראשון והשני. שוקי ישוב, המשמש גם כיינן הראשי, רואה ביין דרך חיים – אחרי שירות צבאי ונדודים בעולם הוא אסף ידע, שפות וניסיון, והוא ממשיך ללמוד ולחדש עד היום. היקב, שהתחיל ככרם אחד ומעט אלפי בקבוקים, מייצר כיום כ-30 אלף בקבוקים מענבים מכרמיו ומכרמים סמוכים בעמק האלה, וכולל ייצור כשר מלא מאז 2007.
כל הענבים ביקב מגיעים מחלקות באזור יהודה – אזור היין הראשון שהוכר רשמית בארץ. מרכז המבקרים במושב עגור מציע ישיבה באולם אבירים גדול או על מרפסת עץ הפונה לכרמים ולאקליפטוסים, עם טעימות יין, ערכות טעימה וסלי פיקניק. היקב מייצר כ-15 אלף בקבוקים בשנה שנמכרים ישירות ללקוחות ולמסעדות, ומתמקד ביינות בלנד שבהם כל זן מותסס בנפרד – החל מהלבן “בלנקה” ועד בלנדים אדומים כמו “לים” ו“קסם”, שמבטאים היטב את ניחוחות האדמה ועשבי התבלין המקומיים.