יקב לטם

כתובת
ישוב לטם, ליד שער היישוב
טלפון
דירוג
4.5

 הקיבוץ וביקש ליצור חיבור עמוק לטבע סביבו. המייסדים מאמינים כי איכות היין מתחילה באיכות הענבים ובכבוד לאדמה, ולכן בחרו בחקלאות אורגנית ומאז הפך היקב לאחד הגדולים בארץ בתחום היין האורגני. מרכז המבקרים פתוח כל השבוע ומציע מסלולי טעימות שמספרים את סיפור הכרמים, הנערכים על מרפסת עץ רחבה המשקיפה אל נוף גלילי פתוח ומוגשים עם מנות ממטבח מקומי.

תפיסת העולם של יקב לטם מתייחסת לכרם כמערכת אקולוגית הוליסטית חיה ונושמת שבה כל האלמנטים הנחוצים ליצירת יין איכותי. כדי לשמור על טעמי הענבים הטבעיים משתמשים בכרמים בהדברה ביולוגית ומצמצמים ריסוסים, מוסיפים ליין רק מעט גופרית לפי התקן האורגני ומשלבים שמרים מתורבתים ושמרי בר שמגיעים מהכרם. היקב והכרמים מפוקחים על־ידי גוף בעל רישיון בינלאומי ופועלים עם תכשירים טבעיים מצמחי פרא וחרקים, דבר שמחזק את הכרמים ומשפיע לטובה על איכות היין.

ליקב שני כרמים עיקריים: כרם צבעון בגליל העליון נטוע למרגלות הר מרון בגובה של כ־750 מטר ומשלב אדמה גירנית עשירה וערפילי בוקר שמאפשרים הבשלה איטית של ענבי קברנה סוביניון, קברנה פרנק, סירה, נביולו, פטי ורדו וסוביניון בלאן. כרם שיפון נמצא במורדות המערביים של תל שיפון בגולן בגובה של 750–800 מטר, יושב על אדמה בזלתית וולקנית, עבר הסבה לכרם אורגני שהושלמה בשנת 2020 ומניב ענבי סוביניון בלאן, שרדונה, סמיון, קברנה פרנק ומרלו. בתחילת 2023 נרכש היקב על־ידי דוקטור יובל סמואל, בעל יקב אמפורה, ומאז ממשיכים הייננים מאירם הראל והיתם בשארה לשמור על הקו האורגני וליצור מגוון יינות אדומים, לבנים ורוזה שמבטאים את אופי הכרמים.