יקב אלונה שוכן בחצר משפחת אזולאי במושב גבעת נילי, בלב אזור אלונה הפסטורלי שמכונה לא פעם "טוסקנה הישראלית". היקב הוקם בשנת 2001 ביוזמת שתי משפחות – אילנה ומיכה רבאו, רופאים חובבי יין, ופאני ואלי אזולאי, חקלאים דור שני למגדלי ענבים. בעלי היקב מטפחים את הכרמים בעצמם ומאמינים ביצירת יין מקומי שמבטא את הנוף, האקלים והאדמה שבין מורדות רמות מנשה לעמק נחל תנינים.
הכרמים המקיפים את המשק מנוהלים בגישה של הדברה משולבת ומדושנים בזבל אורגני בלבד, והענבים שמגיעים אל היקב גדלים כולם בשטחי המשפחה. זני הענבים העיקריים הם מרלו, קברנה סוביניון וקריניאן, והיבול מדולל ל־700–850 קילו לדונם כדי לקבל ענבים מרוכזים ועשירים. היינות מתיישנים לפחות שנה בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות, משלבים טכניקות של עולם ישן וחדש, ומבוקבקים לאחר סינון גס כדי לשמור על האופי והטעמים הטבעיים של הפרי.
היקב מייצר כ־9,000 בקבוקים בשנה, ובשנת 2007 זכה בתואר "יקב הבוטיק הקטן הטוב ביותר בישראל" בתחרות טרה וינו הבינלאומית. המבקרים מוזמנים להצטרף לסיורים וטעימות שבהם ניתן ללמוד על תהליך הייצור, להכיר את הסיפור המשפחתי ולטעום מהיינות המקומיים. האווירה הכפרית, הנוף הירוק והחיבור העמוק של שתי המשפחות ליין ולקרקע יוצרים חוויה מיוחדת ובלתי נשכחת.